Tampereen Paahtimo

#tyttopaahtaa sai kunnian tulla valituksi ystävänsä lapsen, 10-vuotiaan Marisan etäkoulutehtävään, jossa oli tarkoitus selvittää paikallisen yrityksen toimintaa.

10-vuotiaan kysymykset olivat kekseliäitä ja niin kivaa vastailtavaa, että seuraava esittely päätettiin rakentaa tämän tehtävän pohjalta.

Mikä #tyttopaahtaa?

Hannamari, Tampereen Paahtimon Hannamari on tyttö joka paahtaa.

Varmasti sanan monessa merkityksessä.

Kuka Hannamari?

Yhden lapsen tärkeä äiti, yhden isän rakas tytär ja yhden naisen yrityksen Tampereen Paahtimon yrittäjä ja kahvinpaahtaja. (Ja mun äidin ystävä, Marisan huom.)

Myöskin asiakaspalvelija, myyjä ja markkinoija, kahvin maahantuoja, kahvipussien tarrottaja, kahvipussien pussittaja, punnitsija ja pakkaaja, kahvin koemaistaja, Paahtimon siivooja, puhelinvastaaja, somevastaava ja eloisa käyntikortti yhden naisen yrityksen tapaan.

Miksi? Miten yrityksesi alkoi?

Aloitin Paahtimoni ostamalla Tampereen Paahtimon liiketoiminnan viime lokakuussa, koska halusin tavallisena kahvinjuojana tarjota kaikille kahvinjuojille kahvia joka olisi hyvää ja joka olisi kahvina helposti lähestyttävää.

Varsinainen kahvihifistelijä en itse ole, Paahtimoni on peräisin rakastumisestani ensi papuun enemmän kuin asiantuntijuudesta vaikka rakastankin nyansseja ja kehittää kahvia aina vain paremmaksi.

Miksi rakastat?

Koska se on kivaa.

Hannamari

Mistä Tampereen Paahtimoon tulee kahvipavut?

Maahantuon kahvit Suomeen pienestä saksalaisesta kahvin välitysliikkeestä, jonka motto on Love and Peace.

En tuota kahvipapuja suoraan tiloilta, koska en itse ehdi enkä voi vierailla kahvitiloilla ja varmistua vastuullisuudesta.

Kahvin välitysliike hoitaa tiloilla vierailut ja vastuullisuudesta huolehtimisen puolestani ja vaikka kahvipapujen hinta ei ole yhtä edukas kuin tiloilta suoraan ostettuna on tämä palvelu täysin hintansa väärti.

Eettisyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä asioita ja niihin haluan panostaa.

Miten kahvi paahdetaan? Kerro lyhyesti, tämä kun on aika pitkä jo. Se oli hyvä vastaus äsken se, että koska on kivaa.

Käsityönä, kaasulla, kahvipaahtimella ja kärsivällisyydellä.

Millaisia kahveja Tampereen Paahtimolla on?

Kahveja on useita, eri alkuperämaista ja eri paahtoasteilla.

Kaikki #tyttopaahtaa kahvit ovat suunniteltu siten, että ne maistuvat hyvältä aivan tavallisella kahvinkeittimellä, suodatinjauhatuksella, keitettynä.

Lisäksi kahveja on mahdollisuus saada eri keittimiin sopivilla jauhatuksilla esim. espressojauhatuksella tai pannukarkeudella ja myös papuina.

Onko Tampereen Paahtimolla kahvilaa?

Tampereen Paahtimolla ei ole omaa kahvilaa, mutta Pirkanmaalla on muutama kahvila ja ravintola jossa #tyttopaahtaa kahvia voi nauttia.

Siisonin kahviossa tietenkin nautitaan Tampereen Paahtimon Nokia-kahvia.

Miten kahvia voi ostaa kotiin?

Kahvilat myyvät kahviani kahviloistaan myös kotiin ja sen lisäksi kaikkia kahvejani voi ostaa suoraan minulta Paahtimolta tai muutamista kaupoista, jotka ovat kahvini jälleenmyyjiä.

Mukavasti kahvini ostaminen sujuu nyt tuosta alapuolelta Siisonin verkkokaupasta tai Siisonin myymälästä Pirkkalaistori 6, Nokia.

Missä Tampereen Paahtimo sijaitsee?

Alunperin Tampereen Paahtimo on sijainnut Tampereella, mutta #tyttopaahtaa asuu Nokialla, joten myös Tampereen Paahtimo on nyttemmin muuttanut Nokialle.

Miten Tampereen Paahtimo eroaa muista paahtimoista?

Varmasti kooltaan ainakin, Tampereen Paahtimo on pieni paahtimo, yhden naisen yritys ja myös siksi se eroaa, että paahtimot ovat yleensä miehillä, pariskunnilla tai kaveriporukoilla ja Tampereen Paahtimo on yhden naisen paahtimo.

Eroavaisuuksia on tietenkin myös kahvissa ja käsityön määrässä, paahtimossani teen kaiken alusta loppuun itse käsin.

Eroavaisuuksia saattaa olla myös muita, mutta nämä tulevat nyt ensimmäisenä mieleeni.

Mikä on parasta Tampereen Paahtimossa? Kerro tosi lyhyesti, tämä kun on tosi pitkä jo. Ope kyllä tykkää pitkistä. Tosi hyvä, saadaan hyvä arvosana. Ja liitetään sun kuva niin sitten on valmista.

No, sen mikä on parasta päättävät asiakkaat eikä #tyttopaahtaa, mutta vastaan kuitenkin, että parasta paahtimossani on rakkaudella tekeminen.