Hunajakulma

Hunajakulman takana häärii nuori mies Miro. Annetaan Miron kertoa siitä miten homma on lähtenyt alkuun?

”Muistan sen kuin eilisen – lapsenomaisen innokkuuden. Ensimmäiset ”lemmikit” joista olimme vastuussa yhdessä isäni kanssa. Keväällä 2014 alkoi meidän uramme mehiläistarhaajina. Mehiläisguru Pentti Paalan vetämän alkeiskurssin jälkeen.

Matka Vesilahteen hakemaan ensimmäisiä mehiläisiä Nuuteroilta oli ikimuistoinen. Vielä ikimuistoisempi oli matka mehiläisten kanssa takaisin kotiin. Kaikki meni hyvin mutta iltamyöhään.

Ensimmäinen käynti mehiläispesällä oli myös mieleenpainuva. Muistiin on jäänyt, että mehiläisiä oli paljon, ne lensivät ympärillämme ja vaikuttivat ärhäköiltä. Taisimme suututtaa ne tai ehkä se vain näytti siltä aloittelijan silmästä. Nostimme ehkä muutaman kehän – tarkastelimme mehiläisiä ja laitoimme pesät nopeasti kiinni. Hoitotoimenpiteitä tuskin tehtiin, mutta vältyimme kivuliailta pistoksilta.

Hunajakulman perustaminen

Mehiläisten ja kokemuksen määrä kasvoi vuosi vuodelta. Samalla kasvoi myös hunajan määrä. Hunajakulma Oy perustettiin vuonna 2016. Myöhemmin tuotanto laajeni mehiläisvahakynttilöihin ja siitepölyyn.

Mehiläiset ovat opettaneet meille paljon ja hyvin. Niin hyvin, että pääsin edustamaan Suomea kaksissa kansainvälisissä nuortenmehiläishoitajien kilpailuissa Ranskassa ja Slovakiassa. Slovakissa olin yksilökilpailussa parhaana suomalaisena jaetulla 15. sijalla 80 kilpailijan joukossa. Isäni Mikko taas kävi hakemassa lisää tietoa Tammelan Mustialan mehiläisiltä ja kokeneimmilta tarhaajilta ammattitutkinnon muodossa 2016–2017.

Mehiläispesämme ovat levittäytyneet pikkuhiljaa ympäri Hämeenkyröä ja jokunen pesä on myös päätynyt kuntarajan yli Ylöjärvelle. Pesiä on tällä hetkellä noin 50 ja olemme viime vuosina tehneet niitä lisää tasaiseen tahtiin.

Naapureille vinkiksi, että jos eräänä lämpimänä ja aurinkoisena kesäpäivänä, kenties juhannuksen aikaan pihapuustasi alkaa kuulumaan surinaa, ei kannata kokeilla luukuttaa Lordia. Kannattaa soittaa tarhaajalle, jolta ostat hunajasi. Me autamme.

-Miro”

Hunajakulman tuotteita voit tulla hypistelemään Nokian keskustan kivijalkamyymäläämme. Koko valikoiman löydät myös verkkokaupasta tuosta alapuolelta. Tervetuloa ostoksille!