Nokian kaupunki elävöittää tänä kesänä Pirkkalaistorin toritapahtumia keskiviikkoisin järjestettävillä suorilla lähetyksillä. Näillä ns. toriliveillä on tarjolla ajankohtaisohjelmaa ja musiikkia klo 10-12 keskiviikosta 15.6. alkaen aina elokuulle asti. Torin tapahtumasisällön tuottaa yhteisöllinen kaupunkimedia Nokialive.

– Keskiviikko on vakiintunut Nokian Pirkkalaistorin viikkotoripäiväksi ja torilla käy useita kauppiaita monipuolisine tuotteineen. Haluamme, että keskiviikot säilyvät jatkossakin hyvinä myyntipäivinä, jotta kauppiaita ja asiakkaita riittää keskiviikkotoreille ympäri vuoden. Kesäajan torilivet tuovat esille Nokian ajankohtaisia asioita ja tapahtumia sekä uudistavat torin ohjelmatarjontaa, sanoo Nokian kaupungin yrityskoordinaattori Tiina Rinne-Järvensivu.

Torikauppiaat ovat keskiviikkoisin paikalla iltapäivään saakka. Viikkotoripäivän lisäksi kausipaikkalaiset myyvät torilla muun muassa marjoja, vihanneksia ja kesäkukkia muinakin viikonpäivinä. Lisäksi torilla palvelee kesän ajan Pirkkalaistorin Minetti -jäätelökioski.

Ensimmäisen toriliven teemana torialueen kehittäminen

– Ensimmäisessä torilivessä 15.6. keskustellaan torialueen kehittämisestä. Mukana on kaupungin edustajia Nokian kaupunkikehityspalveluista, jotka keräävät kaupunkilaisten ideoita ja palautetta torin kehittämistyön pohjaksi, kertoo Nokialiven Pasi Heino.

Torilivejen suoria lähetyksiä voi katsoa Visit Nokian Facebook-sivujen kautta osoitteessa www.facebook.com/visitnokia. Lähetykset ovat kaikille avoimia ja niitä voi seurata ilman Facebook-tunnuksia.

Pirkkalaistorin yleisilme paranee

Pirkkalaistorin istutusaltaiden kivipaasien saumaustyöt viimeistellään lähiviikkoina ja altaisiin istutetaan havuja sekä perennoja. Lisäksi torille asennetaan uusia penkkejä ja yleisilmettä kohennetaan loppuvuoden aikana.

Kaupunki on käynnistänyt Pirkkalaistorin asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa torialueen kehittämisen. Tavoitteena on osoittaa torialueelle rakennusalat ja rakennusoikeus torialueen kehittämisen kannalta tärkeitä rakennuksia ja rakennelmia, kuten esiintymislavaa tai kahvilatoimintaa varten.

Haluatko saada tiedon uusista blogeistamme ensimmäisten joukossa? Se käy näppärästi kun liityt uutiskirjeemme tilaajaksi!