Paikallinen toimittaja Matti Kuusela teki nokialaisesta kirjailija Jussi Ruskosta haastattelun Nokian uutisiin sekä Aamulehteen ja haastattelun aikana Jussi kertoi myös erään murheensa Matille.

Rusko harmitteli uuden teoksensa julkaisun hetkillä sitä, että uutuusteosta ei ole missään Nokialla myynnissä.  Matti hyväsydämisenä miehenä tarttui toimeen ja poikkesi kylillä kulkiessaan meillä Siisonilla tiedustelemassa voisiko Jussin kirjaa tulla meille myyntiin. Ja tottahan toki se meille passasi, Jussin teos on hyvä lisä muiden paikallisten kirjojen ja tuotteiden joukkoon.

Seuraavana päivänä kirjaerä saapui meille ja ensimmäinen erä myytiin loppuun jo muutamassa päivässä! (Saatiin jo lisäerä, eli kirjaa löytyy taas)

Eräs kirjan ostaja kysyi, että olisiko kirjaan mahdollista saada kirjailijan signeeraus, taisi myös tahtoa vaihtaa muutaman sanan Jussin kanssa. Tästä intoutuneina soitimme heti kustantajalle ja kysyimme onnistuuko signeeraustilaisuus. Ja onnistuihan se.

Ajankohdaksi haluttiin valita keskiviikkoinen viikkotoripäivä, jolloin torilla on eniten vilinää ja hulinaa.

Jussi Ruskon signeeraustilaisuus

Nokialaisen kirjailija Jussi Ruskon signeeraustilaisuus järjestetään ke 9.3. klo 11-11:30 Siisonilla.
Tervetuloa hakemaan omistuskirjoitus Ruskon uutuusteokseen Eräpäivää väistellessä!
Kirjoja myynnissä Siisonilla, hinta 15€.

Kuka on Jussi Rusko?

Nokialainen Jussi Rusko on syntynyt Tampereella 25.2.1944. Veturiasentajana työskennellyt Rusko on ollut freelance-toimittaja vuodesta 1967 sekä kuulunut Pirkkalaiskirjailijoiden johtokuntaan vuoteen 2005 asti. Omat teokset ovat pääasiassa runokokoelmia, joista ensimmäinen on Jokunen suudelma ja tarttuva nauru (1992) ja uudempia mm. Tinnitusta, tykytystä ja muita nyrjähdyksiä (2006) sekä Lyhyitä ja pitkiä tunteja (2014). Yhteistyönä Erkki Auran kanssa on syntynyt kolme näytelmää. ”En voi kuvitella tilannetta, että en kirjoittaisi mitään. Se on elämän pieniä nautintoja ja samalla suuria nautintoja”, hän kertoo.

TEKSTINÄYTE: ”Lumet kasaantuvat kuin eletty elämä. / Lapset virnistelevät, kevät urputtaa. / Olen siisti hiljainen oppilas, / leimanlyöjä, kättenpäälle panija, // jonka lapsellisilla uskomuksilla / pyyhitään taulu puhtaaksi. // Minä ajattelen puhtaita ajatuksia / puhtaassa valossa.” (Pirssi taivaaseen, Palladium-kirjat 2002, s. 45.)

Lähde: Nokiankaupunki.fi

Haluatko saada tiedon uusista blogeistamme ensimmäisten joukossa? Se käy näppärästi kun liityt uutiskirjeemme tilaajaksi!