Lihan grillaaminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi ajatella. Tarvitaan hieman valmistautumista ja homma sujuu kuin tanssi. Tärkeimmässä roolissa on laadukas pihviliha.

Lihan alkuperä

Tämä resepti toimii hyvin kaikille pihvilihoille joita meiltä löytyy.

Lihat meille tulee Honkaniemen tilalta, 14km päästä Nokian Pinsiöstä. Kyseessä on siis ihan oikea lähiruoka!

Tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa eli highland cattlea. Eläimet elävät moninkertaisesti pidemmän ja vapaan elämän laiduntaen. Nämä eläimet eivät siis ole navetassa teljettyinä vaan saavat nauttia lajityypillisestä elämästä maaseudun rauhassa.

Kuvassa Honkaniemen tilan isäntä Marko Honkaniemi ja emäntä Johanna Honkaniemi.

Resepti

Laadukas pihviliha myydään useimmiten pakastettuna. Lihat pakastetaan nopeasti raakakypsytyksen (liha mureutuu) jälkeen.

Ota liha jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana.

Aamulla, kun liha on sulanut, valmista marinadi.

Yrttimarinadi (resepti noin puolelle kilolle lihaa):

0,5 dl Puhdistamo oliiviöljyä
2rkl Poikain Parhaat rosmariini-timjami yrttisuolaa
0,5 dl sitruunamehua tai etikkaa
1 tl mustapippuria

Makua voi muokata mieleisekseen lisäämällä omia lempiyrttejä hienonnettuna, esimerkiksi rosmariini, rakuuna, oliiviyrtti, lipstikka, selleri ja timjami sopivat hyvin naudan lihan kanssa.

Hiero marinadia lihan pintaan ja laita liha marinadeineen jääkaappiin  pakastepussissa. Anna marinoitua ainakin 4 tuntia ja kääntele pussia välillä ylösalaisin, jotta marinadi tarttuu lihaan tasaisesti.

Ota liha huoneenlämpöön 2h ennen grillausta.

Valuta ja pyyhi suurin osa marinadista pois lihan pinnalta juuri ennen grillausta.

Grillaa kuumahkossa grillissä molemmin puolin haluamaasi kypsyyteen. Lihaa ei ole hyväksi käännellä eestaas, eli pyri grillaamaan liha ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta.

Herkullisia grillaushetkiä!

BONUSVINKIT!

Voit valella lihaa grillauksen aikana marinadilla, saat näin lisää makua!

Jos käärit lihan grillauksen jälkeen folioon 10 minuutiksi, niin liha mureutuu vielä lisää!

Haluatko saada tiedon uusista blogeistamme ensimmäisten joukossa? Se käy näppärästi kun liityt uutiskirjeemme tilaajaksi!

Alta löydät erilaiset suolavaihtoehtomme, mausta ja ihastu!