Kukapa ei rakastaisi teetä? Ihanan monipuolinen juoma, jota voi nauttia kylmänä tai kuumana. Teepohjia löytyy moneen eri makuun ja teevalmistajat laittavat mielikuvituksen todella peliin kun kehittävät meille uusia eri tavoin maustettuja teevalikoimia.

Irtotee vai pussitee?

Pussiteen käyttäjät kummastelevat irtoteen kanssa plärääviä ja irtoteehen rakastuneet kummastelevat pussiteen käyttäjiä. Sitten on myös sekakäyttäjiä, jotka tilanteesta ja fiiliksestä riippuen vaihtelevat pussi- ja irtoteen välillä.

Pussiteet on T O D E L L A helppoja ja miellyttäviä käyttää, mutta ekologisesti ajatellen irtotee on parempi vaihtoehto.

Irtoteen kanssa taasen on hitusen enemmän työtä, mutta maku on parempi kun teepussista ei irtoa makua teen joukkoon.

Irtoteelle löytyy monenlaista sihtiä: palloa, lusikkaa ja mukin reunalle laitettavaa. Useimmat näistä sihdeistä ja kestosuodattimista ovat metallisia. Valitettavasti metalliverkon läpi pääsee aina hieman teeainesta.

Se on ainakin itselle ollut suurin syy pussiteen käyttöön, koska ruoan ja juoman suutuntuma on itselle tosi tärkeä asia.

Kun haudutat viileänä iltana itsellesi mukillisen omaa lempiteetäsi ja ensimmäisellä siemaisulla tuntuu siltä että on roska suussa.. No, se teefiilis meni siinä.

Ollaan pidetty myymälässä asiasta vähän gallupia ja toki löytyy monia joita teeaines ei teen joukossa haittaa, mutta enemmän on löytynyt niitä ihmisiä joita sattumat häiritsevät.

Kertakäyttöiset teepussit

Oot saattanutkin jo törmätä kestosuodatinpusseihin? Kun selvisi että kertakäyttöiset suodatinpussit saattavat sisältää mm. lyijyä, väkisinkin tuli mieleen myös ajatus että mitä teepussit saattavat sisältää.

(Jos haluat lukea lisää kestosuodatinpusseista, niin löydät artikkelin täältä.)

Huh. Mahdollisten epämääräisten myrkkyjäämien lisäksi jotkut teepussit saattavat sisältää myös muovia ja tästä syystä kaikki teepussit eivät ole kompostoitavia.  Tässä linkki erääseen muutaman vuoden vanhaan juttuun eri valmistajien teepusseista. Tieto on varmaan osin jo vanhentunut, mutta tästä saa käsityksen kuinka sekava teepussiasia onkin. Mikäli teepussi on kompostoituva, niin siitä tulee poistaa kuitenkin mahdolliset niitit tai teipit.

P.S. Meillä on valikoimassa Pukka pussiteetä. Pukka-teepussien narut on 100% GMO-vapaata luomupuuvillaa. Teepussi on täysin biohajoavaa paperia ja pussin sulkemiseen ei ole käytetty polypropeenia, teippiä eikä niittejä. Pukka-teepussit voi siis kierrättää biojätteenä ja ne voi myös kompostoida.

Uudelleenkäytettävä teepussi

Sitten löysimme erään ekotuotevalmistajan valikoimasta ihania kankaisia kestoteepusseja!

Olisihan tän tuotteen nerokkuus pitänyt keksiä jo sillä hetkellä kun rakastuttiin kestosuodatinpussiin, mutta ei aina heti välähdä.

Ensitestistä alkaen kankainen kestoteepussi on vakuuttanut 110% ja ensihuuma ei ole laantunut vaikka käyttökertoja on jo takana huimasti. Tee on täysin ”puhdasta” eikä sisällä yhtään teen mutua!

Kankainen teepussi ei päästä teeainesta lävitseen.

Kankainen teepussi on myös helpompi täyttää irtoteellä kuin metallinen pallo tai lusikka. The Organic Companyn kangasteepussissa on pienet lenkit joiden avulla saat teepussin mukin/kannun reunalle tikun avulla. Tähän voi käyttää mainiosti keittiökaapista ennestään löytyviä pitkiä esineitä, kuten lusikkaa, fonduehaarukkaa tai cocktailtikkua.

Kestoteepussin puhdistus

Uudelleenkäytettävän teepussin puhdistus on todella nopeaa ja helppoa. Käytön jälkeen teepussin on hyvä antaa jäähtyä hetki ja sen jälkeen teepussi on helppo tyhjentää irtoteestä biojäteastiaan kääntämällä nurinpäin. Pienellä ravistelulla suurin osa teeaineksesta irtoaa. Sen jälkeen teepussin voi huuhdella vedellä ja ripustaa ilmavasti kuivumaan. Teepussi on heti valmis uuteen käyttöön!

Ajoittain teepussi on hyvä pestä samoin kuin kestosuodatinpussikin. Emme suosittele astianpesukoneen emmekä pyykinpesukoneen käyttöä mahdollisten pesuainejäämien takia. Näppärä ja helppo tapa kestoteepussin pesuun on kiehautus kattilassa. Mikäli juot teetä usein, tämä on hyvä ottaa tavaksi vaikka viikottain. Pesuainejäämien takia kestoteepussin pesussa ei ole hyvä käyttää mitään pesuaineita. Halutessasi voit laittaa kattilaan pienen määrän ruokasoodaa, tämä tehostaa pesutulosta luonnollisesti ja turvallisesti. HUOM! Huuhtele kestoteepussi huolellisesti mikäli käytät ruokasoodaa, jotta teehen ei tule sivumakua soodasta!

Haluatko saada tiedon uusista blogeistamme ensimmäisten joukossa? Se käy näppärästi kun liityt uutiskirjeemme tilaajaksi!

Herkullisia teehetkiä! Alta löydät kestoteepussit sekä tee- ja hunajavalikoimamme.