Siisonilla on ollut tänä vuonna työharjoittelussa merkonomi-opiskelija Riitta. Viimeisen puoli vuotta meillä on siis ollut kaksi Riittaa. Voit varmaankin kuvitella millaisia hauskoja sattumuksia meillä on ollut, kun ollaan menty välillä sekaisin että kummasta Riitasta nyt oikein puhutaan. 🙂 Opiskelija-Riitan merkonomin opinnot sekä harjoittelu ovat nyt loppusuoralla ja on blogin kirjoituksen aika. Alta voit lukea Riitan ajatuksia joulusta. 🙂

En ole jouluihminen. Olen hokenut sitä niin kauan, että varmasti tämä pitää paikkansa. Ihmisillä on jo kaikenlaisia jouluvaloja ikkunoissa, mutta minä ajattelen mennyttä kesää.

Myös Kirppis Siisonissa on jo kauan ollut joulu esillä. Muistan, kuinka kauniita kynttilöitä hyllyttäessä ajattelinkin mielessäni, mihin jonkin värikkään kynttilän laittaisin esille kotona. Olisiko hauskaa hankkia perinteinen punainen tai yllättää esimerkiksi oranssilla värillä.

Kalevantulen suomessa käsintehdyt kynttilät hämmästyttävät kauneudellaan. Kuvassa joulun sesonkivärissä Pitsi-pallokynttilä maxi-koossa.

Entä glögit sitten. Näitä asettaessa kauniisiin riveihin, ei voinut olla miettimättä, millaisilta maistuisi esimerkiksi Soosipoikien valmistama Tannisen Chilinen Chili-glögi, tai ehkä hieman perinteisempi Poikain Parhaat Perinteinen käsityöläisglögi. Siihen kylkiäisiksi vielä ihania Suklaatilan käsintehtyjä suklaita. Istuisin sohvalla, nauttisin hyvästä kirjasta näiden ihanuuksien kera.

Poikain Parhaat valmistaa Tampereella glögejä käsityönä, aidoista aineksista. 

Niin. Jouluihminen en ole, enkä varsinkaan tee joulusiivousta. Vaikka joka vuosi kuitenkin laitan kotini nätiksi joulua varten, onhan kinkkua kivempi syödä siistissä kodissa hienoksi katetussa pöydässä kuin arjen astioista pölyssä. Siis siivoustarvikkeita pitäisi hankkia. Jopa niitä löytyy Kirppis Siisonista, Naturetten tuotteita on paljon erilaisia saatavilla. Olisihan se myös ekologista.
Naturette siivoussuihke
Naturette valmistaa luonnollisia ja biohajoavia pesuaineita Mänttä-Vilppulassa. 

Koristeitakin voisi hankkia, ehkä myös jokin kiva joululiina kotia koristamaan. Ja lahjat. Niitäkin pitäisi hankkia. Olen jo syksyn aikana huomannut, miten hyvin Kirppis Siisonista löytyy esimerkiksi kauniita, persoonallisia koruja. Akka Mahtavan korut sopivat varmasti jollekin lahjaksi.

No. Ehkä minäkin olen hiukan jouluihminen…

Iloista joulunodotusta kaikille!

Riitta-harjoittelija