Meille tuli vuokrattavaksi Kärcherin tekstiilipesuri Pirkanmaan Pesukarhujen pesulayhteistyön kautta! Tekstiilipesurin vuokra 30€/vrk tai 60€/viikonloppu, joka sisältää kaksi pesuainetablettia/vrk.

 

Innokas tekstiilipesurinvuokraaja kirjoitti ensikokemuksestaan testiraportin. Kiitokset kuvista sekä mahtavasta tekstistä! <3

Testiraportti

 

Pääasiallisena pesukohteena oli henkilöauton takapenkki, jossa kouluikäiset lapset ovat syöneet ja kaivaneet lähes kaikkea. Penkeiltä ei todennäköisesti puuttunut kuin purukumi. Toisella lapsella on kiva tapa oikaista jalat kenkineen etupenkin selkänojaa vasten ja siltä se sitten näyttääkin.

 

Auton penkkien pesu tekstiilipesurilla

 

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Tältä autonpenkki näytti ennen tekstiilipesurilla pesua.

 

Auton penkki ennen tekstiilipesurilla pesua.

Penkin kangas on itseasiassa musta mutta kiitos kameran valotuksen, kuvasta näkyy näin huomattavasti paremmin kaikki penkissä oleva lika kuin miltä luonnossa edes näyttää. Kimppuun siis….

 

Pesurin toisessa päässä olevaan säiliöön kaaadetaan max 50-asteista lämmintä vettä sekä pesuainetabletti, joka kuplien liukenee nopeasti veteen. Vesi johdetaan imuletkun kyljessä olevaan ohutta letkua pitkin suuttimeen, josta se suihkuaa pestävään kohteeseen. Kohteessa käytyään, vesi imetään saman tien imuletkua pitkin imurissa olevaan ämpäriin.

 

Aluksi suihkuttelen pesuainetta pahimmille tahroille ja siirryn pesemään penkkiä toisesta päästä. Yhdellä vedolla tulee jo silmin nähden puhdasta! Likaisemmat kohdat pesen varmuuden vuoksi useampaan kertaan – märästä penkistä ei välttämättä heti näe lopputulosta. Siirryn takaisin likaiseen päähän ja pesen suuttimella korostetun hitaasti. Kahvasta saa säädettyä käytetyn pesuveden määrää ja tässä kohtaa suihkutan niin paljon kuin pesuvettä vain tulee. ”Ylimääräisen” pesuveden saa kätevästi imettyä pois ja koska suutin on läpinäkyvä, näen myös, milloin vettä ei enää tule imuun vaan penkki on mahdollisimman kuiva. Suuttimesta näkee siis myös penkistä lähtevän likaisen veden, joten ei tarvitse arvailla, puhdistuuko penkki vai ei.

Likavesi kertyy kätevään ämpäriin, josta se on helppo kaataa viemäriin.

Likavesi kertyy kätevään ämpäriin, josta se on helppo kaataa viemäriin.

Penkin ”imurointi” on varsin nopeaa ja helppoa siellä, missä pinnat ovat tasaiset. Ei se vaikeaa ole penkin pyöreämmissä muodoissakaan mutta vaatii hieman harjoittelua, että suuttimen oppii kääntämään sopivaan kulmaan ja painamaan muotojen mukaan. Pesuvettä roiskuu jonkin verran auton lattiallekin mutta suurimmat saa kyllä imuroitua helposti pois. Pesen myös etupenkit ja niitä pestessä huomaa, että koko auto olisi hetkessä pesty, jos takapenkki ei olisi niin likainen.

Penkit jäävät sen verran kosteiksi, että ainakaan pariin tuntiin niille ei kannata istua. Onneksi on lämmin kesäpäivä, joten avaan kaikki ovet ja jätän penkit kuivumaan. Lopputulos on todella hieno – penkkeihin ei jäänyt yhtään tahraa!

Auton takapenkki pesun jälkeen.

Auton takapenkki pesun jälkeen.

Mattojen pesu tekstiilipesurilla

Tästä innostuneena mietin, mitä kaikkea muuta pesurilla voisi pestä. Terassilta löydän mattoja, joista osa on menossa ja osa tulossa pesusta. Valkoiseen mattoon tuli pesun jälkeen tahra ja kokeilen, saisinko helposti pestyä vain osan matosta ilman että siihen jää rajaa tai raitaa uudesta pesusta. Kas näin:

Matto ennen pesua.

Matto ennen pesua.

Matto pesun jälkeen.

Matto pesun jälkeen.

Matto on ohut puuvillamatto ja se kastuu läpi mutta ei jää läpimäräksi. Puhdasta jälkeä ja mitään rajaa toisesta pesusta ei mattoon jää.

Parissa pesua odottavassa isossa matossa on tahra ja vaikka en tällä kertaa ehdi pestä kokonaista mattoa, päätän kokeilla, miten pelkät tahrat lähtevät pesurilla pois. Mietin, mahtaako tekstiilipesuri onnistua mattojen parin sentin pituisen, ohuen ja todella tiheä nukan kanssa. Isompi tahra on colaa ja pienempi kullanväristä slimea. Vedän pesurilla tahrojen päältä monesta suunnasta ja puhdasta tulee:

Colamatto ennen pesua.

Colamatto ennen pesua.

Colamatto pesun jälkeen.

Colamatto pesun jälkeen.

Slimematto ennen pesua.

Slimematto ennen pesua.

Slimematto pesun jälkeen.

Slimematto pesun jälkeen.

Matoissa on paksu pohja, joka ei kastu tahrojen kohdalta läpi asti. Tämä vaikuttaa lupaavalta sillä yleensä pohjat kärsivät ja menevät laineille vesipesussa kotona tai matonpesupaikalla.

Vaunujen kuomujen pesu tekstiilipesurilla

Pesuvettä on vielä vähän jäljellä ja terassilla silmiini osuu ulkoleikkien nukenvaunut. Kuomuja ei saa irrotettua pesua varten ja niissä on paitsi leikkien jälkiä myös kerros siitepölyä tältä keväältä. Ja puhdasta tulee näistäkin! (Home ei kyllä tässäkään pesussa lähde mutta enpä sitä odottanutkaan.)

Kuomu ennen pesua.

Kuomu ennen pesua.

Kuomu pesun jälkeen.

Kuomu pesun jälkeen.

Kuomu ennen pesua.

Kuomu ennen pesua.

Kuomu pesun jälkeen.

Kuomu pesun jälkeen.

Loppuyhteenveto

Tekstiilipesurin vuorokausivuokraan kuuluu kaksi pesuainetablettia, 1 per säiliöllinen vettä. Tällä määrällä pesee aikalailla sen verran kuin yhdessä illassa jaksaakin pestä.

Mihin käyttäisin pesuria: no autonpenkkeihin! Sohvaan, jossa ei ole irrotettavia päällisiä. Ainakin pieniin, ohuehkoihin mattoihin. Isossa matossa jäi vielä vähän mietityttämään sen pesun mielekkyys kapeahkolla suuttimella sekä pesuveden (pesuaineen) kulutus. Toisaalta, jos pesu kotona ei muuten onnistu eikä mattoa halua viedä pesulaan, uskon pesurin olevan joka tapauksessa hyvä vaihtoehto. Lisäpesutabletit maksavat 1,50€/kpl.

Hyvää lopputuloksen lisäksi: pesuaine on lähes tuoksuton!

Ensi kerralla pesen: vähän isommat terassituolien pehmusteet, jotka eivät mahdu pesukoneeseen.

Video käyttöönotosta

Siisonin väki inspiroitui näistä kuvista ja teksteistä niin paljon että kuvailimme itsekin vähän videoita pesurin käytöstä. Tästä linkistä löydät ensimmäisen videon siitä miten tekstiilipesuri otetaan käyttöön pesun alkaessa. Ota samalla meidän YouTube-kanava seurantaan! Päivitellään sinne vielä lisää pesurinkäyttövideoita ja lisäksi tietty kaikenlaista Siisonin arjesta. 🙂

Ja loppuun vielä muistutuksena hinnat joilla tekstiilipesuri pääsee luoksesi vierailulle:
30€/vrk tai 60€/viikonloppu, sisältää kaksi pesuainetablettia/vrk.