Lankaruudussa Nokian Välikadulla on ollut jo pitkään kässäkahvila, mutta Lankaruudun myymälän loppumisen myötä kässäkahvilakin meinasi loppua. Juteltiin alkuvuodesta Lankaruudun omistajan Eija-Liisan kanssa ja päätettiin kokeilla kässäkahvilaa tässä meidän kahvilassa ja oli kyllä hyvä idea! Meillehän saa tulla notkumaan kahvioon kutimien tai kirjan kanssa ihan koska vaan, mutta tällaiset yhteisölliset, pienet tapahtumat ovat mukavia! Kässäkahvila on pidetty nyt kahdesti: helmikuussa ja maaliskuussa.

Helmikuun kässäkahvilassa oli roimasti väkeä. Paljon oli tuttuja neulojia, sekä uusia puikonheiluttajia.

Helmikuun kässäkahvilassa oli roimasti väkeä. Paljon oli tuttuja neulojia, sekä uusia puikonheiluttajia.

Huhtikuun kässäkahvila

Huhtikuun kässäkahvilassa on aiheena pääsiäiskana!
Voit ottaa omat langat ja koukut mukaan, mutta voit ostaa tarvikkeita myös ohjaajalta. Näiden lisäksi voit ottaa mukaan vähän pumpulia kanan pään sisään ja pienet helmet silmiksi. Voit myös tehdä jotain muuta työtä jos kana ei oo sun juttu ja Eija-Liisalta saa varmasti apua joka pulmaan. 🙂

Pääsiäiskana valmistetaan virkkaamalla. Kuvan kanassa on käytetty kalastajanlankaa, mutta myös muut virkkauslangat soveltuvat kanan valmistukseen. Lopuksi kana on tärkätty vesi-erikeeper-sekoituksella, jotta kana pystyy munimaan useampanakin pääsiäisenä.

Eija-Liisa valmisti jo mallikappaleen pääsiäiskanasta.

Kässäkahvilassa on vapaaehtoinen osallistumismaksu. Mikäli kahvihammasta kolottaa tai tulee pikkunälkä, niin Siisonin kahvio palvelee koko kässäkahvilan ajan. Voit tulla piipahtamaan ihan hetkeksikin tai vaikka vain jutulle! Huhtikuun kässäkahvila pidetään torstaina 4.4. klo 15-18. Lämpimästi tervetuloa, uudet ja vanhat, kokeneet ja kokemattomat kässäilijät ♥ Tässä vielä linkki Facebook-tapahtumaan.

Tulevat kässäkahvilat

Maaliskuussa teemana oli kämmekkäät, helmikuussa kattilahattu sekä patalappu. Mitä sä haluaisit tehdä toukokuussa? Ideoita otetaan vastaan oikein mielellään! Ehdotuksia joita on nyt jo tullut, eli kerro myös jos jokin näistä on myös sun mieleen!

  • villasukan kantapää
  • kirjoneule
  • valeampiaispesä
  • turvalonkero
  • virkattu huivi
Maaliskuussa neulottiin kämmekkäät eli kynsikkäät.

Maaliskuussa neulottiin kämmekkäät eli kynsikkäät.

Kattilahattu oli toinen helmikuun käsitöistä.

Kattilahattu oli toinen helmikuun käsitöistä.

Helmikuussa tehtiin myös patalappuja.

Helmikuussa tehtiin myös patalappuja.