Riksun lihapata

Talvella on ihan parasta herkutella lämpöisellä lihapadalla. Ja on se helppoa tehdäkin. Tässä meidän Riitan, eli tuttavallisemmin Riksun, vakkariohje. 1 kg perunaa puolikas lanttu 2-3 sipulia 4-5 porkkanaa puolikas palsternakka 1,3 l vettä 2  lihaliemikuutiota 800 g naudan paistia 3 laakerinlehteä 10 maustepippuria Kuori ja pilko juurekset sekä kuutioi liha. Laita kaikki ainekset pataan ja anna muhia 175 asteisessa uunissa 2,5h, nosta lämpötilaa 200 asteeseen ja kypsennä vielä tunnin verran.
Hyvistä aineksista tulee hyvää ruokaa.
Herkullinen lihapata muhimassa uunissa, kohta pääsee herkuttelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *