Talvella on ihan parasta herkutella lämpöisellä lihapadalla. Ja on se helppoa tehdäkin, aineet palasiksi ja lihapata uuniin muhimaan. Tässä meidän Riitan, eli tuttavallisemmin Riksun, vakkariohje.

  • 1 kg perunaa
  • puolikas lanttu
  • 2-3 sipulia
  • 4-5 porkkanaa
  • puolikas palsternakka
  • 1,3 l vettä
  • 2  lihaliemikuutiota
  • 800 g naudan paistia
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria

Kuori ja pilko juurekset sekä kuutioi liha. Laita kaikki ainekset pataan ja anna muhia 175 asteisessa uunissa 2,5h, nosta lämpötilaa 200 asteeseen ja kypsennä vielä tunnin verran.

Hyvistä aineksista tulee hyvää ruokaa.

Herkullinen lihapata muhimassa uunissa, kohta pääsee herkuttelemaan.